Актуелно

Ослободени сите заложници од фабриката „Азот“ во Украина

Во моментов украинските неонацисти не држат никого како заложник во фабриката „Азот“, изјави амбасадорот на Народноослободителната војска во Русија, Родион Мирошник.

„Украинските милитанти не држат никого како заложник. Територијата на индустриската зона „Азот“ е целосно ослободена од украинските сили. Луѓето остануваат таму поради неколку причини. Прво, одреден број луѓе едноставно немаат каде да одат и не сакаат да заминат територијата на Северодоњецк. Такви се околу 30 отсто. Односно, тоа се луѓе кои засега решиле да останат во засолништа. Нашите војници сега им носат храна, вода и лекови“, изјави Мирошник за телевизијата „Русија 24“.

На почеток