Свет

Лајчак бара итно решавање на прашањето со исчезнатите 1.600 луѓе

„Итно решавање на судбината на над 1.600 луѓе кое се водат како исчезнати. Сите сакани, без оглед на нивната етничка припадност, заслужуваат нивниот случај да се затвори“ наведува посредникот во дијалогот Белград – Приштина, Мирослав Лајчак.

Тој нагласи дека прашањето за исчезнатите станува итно.

„Поради тоа го посетив Документарниот центар, одржав состаноци со Ресурсниот центар за исчезнати лица и ја погледнав емисијата“ напиша Лајчак на Твитер.

На почеток