Актуелно

Се бараат откази за пола администрација: Ем ќе де заштеди, ем нема да има разлика

Предлог мерката на Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) јавниот сектор да работи два часа помалку наиде на жесток одговор од граѓаните.

Бурни реакции откако КСС предложи административците да работат од 9 до 15 часот, кога има најмногу дневна светлина и кога е најтопло во текот на денот, со цел заштеда на електрична енергија.

Граѓаните се револтирани, велат дека половина од администрацијата требало да се отпушти, оти секако нема да се осети разлика кај корисниците на услуги.

На почеток