Актуелно

Словенија доби уште еден милионер: Лото „седмица“ вредна дури 5 милиони евра

Словенија вечерва доби милионер во неделното лото, добивката изнесува пет милиони евра, а кога ќе плати данок, на среќниот добитник ќе му останат повеќе од четири милиони евра.

Добитната комбинација од седум броеви во лото играта (7, 8, 14, 15, 17, 20, 22 и 12) новиот милионер ја уплатил во онлајн казиното на Лотерија Словенија.

Целосниот износ на наградата е пет милиони евра, а добитникот е должен да плати загуба од 16 отсто, што е 750.000 евра, на општината каде што има пријавено живеалиште.

Тој има рок до 15 декември да ги повлече своите добивки, објави Словенечката лотарија.

На почеток