Магазин

(ВИДЕО) Firefox нуди спас од несакани СМС и повици

Услугата Firefox Relay е дизајнирана да помогне да ги задржите спамерите надвор од вашето сандаче, а Firefox Relay Premium ги чува несаканите повици и пораки подалеку од вашиот телефонски број.

Relay е услуга на Firefox која ќе ја скрие вашата вистинска адреса на е-пошта за да го заштити вашиот идентитет и да спречи вашето сандаче да биде преплавено со спам. До услугата може да се пристапи преку адресата relay.firefox.com или со користење на истоимениот приклучок за веб-прелистувач.

Со користење на бесплатната услуга, добивате пристап до пет виртуелни е-пошта адреси. Firefox Relay ќе ги проследи вашите е-пошти од вашите адреси на псевдоними на вашата примарна адреса за е-пошта, а компанијата наведува дека тие не ја складираат или читаат нивната содржина.

За сите оние на кои не им се доволни пет алијас адреси, има премиум услуга чија цена е две евра месечно (или едно евро месечно кога се плаќа годишно).

Премиум услугата за е-пошта е моментално достапна во САД, Германија, ОК, Канада, Сингапур, Малезија, Нов Зеланд, Финска, Франција, Белгија, Австрија, Шпанија, Италија, Шведска, Швајцарија, Холандија и Ирска.

Дополнително, се нуди виртуелен телефонски број (кој не може да се промени откако ќе се избере), т.е. услуга за маскирање телефонски броеви која нуди 50 минути дојдовни повици и 75 СМС пораки месечно по цена од околу пет евра месечно.

Во блог постот на Mozilla се наведува дека нивната услуга може да се користи за одговарање на пораките на последниот испраќач, но не и за појдовни повици или испраќање пораки до некого (иако наводно планираат да ја понудат таа услуга во иднина).

Оваа функција на телефонски број засега е ексклузивна за САД и Канада, пренесува The Verge.

На почеток