Актуелно

Љубчо Георгиевски: Македонските празноглавци како тргнале можат и споменик да му подигнат на Прелик

Љубчо Георгиевски на социјалните мрежи објави статус во кој вели „македонските празноглавци како тргнале можат и споменик да му подигнат на Прелик“.

„Зошто Мара Бунева го уби Прелик?
Лекција за Југо Македонците.
Во 1927 година српските окупациони сили затвараат 20 македонски студенти. По долго тепање, мачење и иживувања. Осудени се на 20 до 30 години затвор во окови. Највеке добил Димитар Гузелов татко на нашиот познат писател Богомил Гузел. Дополнително од официално осудените уште неколку студенти до смрт се претепани до смрт по улиците. Креатор на тој процес е Прелик. Македонските празноглавци како тргнале можат и споменик да му подигнат. Мара Бунева ги одмаздува по барање на Ванчо Михаилов“, стои во објавата.

На почеток