Свет

Земјотрес почуствуван во Македонија, епицентарот е во Албанија

Земјотрес со јачина од 5,2 степени ја погоди Албанија, а се почуствува и во Македонија. Според првичните информации од онлајн сервисите, земјотресот е на епицентар односно подрачје оддалечено од 35 километри од нашата држава.

Со оглед на јачината, нема информации за евентуални штети и повредени во Албанија.

На почеток