Актуелно

(ВИДЕО) 3 годишно дете преживеало 22 часа под урнатините од земјотресот

Околу 13,5 милиони луѓе во десет турски провинции се погодени по земјотресите во земјата, како и во соседна Сирија.

И покрај отежнатите услови постојано пристигнуваат информации за спасени преживеани од под урнатините.

Во Малатија, која се наоѓа во близина на епицентарот на земјотресот, спасено е тригодишно дете. Преживеало 22 часа заробено под рушевините, на студ без храна и вода.

Најновите информации велат дека над 4.300 лица досега ги загубија животите.

На почеток