Актуелно

Катица Јанева е библиотекарка во „Идризово“

Екс специјалната јавна обвинителка Катица Јанева од поранешното Специјално јавно обвинителство (СЈО) е библиотекарка во затворот „Идризово“.

 

Макфакс“ објави дека таа и оваа година користела продолжен празничен викенд. Директорот на затворот, Зоран Јовановски, информираше дека Јанева уредно се вратила во затворот и ги извршува редовните затворски обврски.

 

„Работи во библиотеката, библиотекарка е. Користи викенди и излези секогаш кога тоа го дозволува правилникот, работиме строго по него. Го добива она што ѝ следува во согласност со издржаниот дел од казната“, изјави Јовановски.
Целиот текст можете да го прочитате тука
На почеток