Скопје

(Видео) Штекли во „Ист гејт“ е погоден со четири куршуми, придружбата со повеќе – докторите се борат за нивните животи

Со над четири кушуми бил ранет Раде Трајковски-Штекли во „Ист гејт“, додека неговата придружба била погодена со од шест до осум куршуми, дознава „Скопје1“. Докторите се борат за нивните животи. Во моментов течат операциите.

Пред Универзитетска клиника по хируршки болести Св.Наум Охридски има засилено полициско обезбедување. Слично е и на комплекс клиники „Мајка Тереза“.

Објавена е и снимка од пукањето.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Скопје1 / Skopje1 (@skopje1mk)

„Скопје1“ објави дека повеќе куршуми биле испукани во „Ист гејт“, каде ранет беше Раде Трајковски-Штекли. Засега не е познато само дали е пронајдено лицето кое пукаше.

„Скопје1“ претходно објави и други детали.

Детали за пукањето во „Ист гејт“: Ранетиот Штекли сам возел кон болница, надзорните камери ги даваат одговорите за пукачите

Пукањето прераснало во престрелка во „Ист гејт“: За живот се бори придружбата на Штекли – чаурите испукани во среде трговски

На почеток