Некатегоризирани

Нетфликс: Нема да одиме на Apple Vision Pro бидејќи не е релевантен

Apple наскоро ќе го лансира својот уред за виртуелна реалност Vision Pro, но тој нема да ја има популарната услуга за стриминг.

Грег Питерс, ко-извршен директор на Нетфликс, објаснува зошто популарната услуга за стриминг нема да биде понудена на претстојниот уред за виртуелна реалност Vision Pro што Apple наскоро ќе го објави.

Голем број апликации ќе им бидат достапни на корисниците во visionOS App Store од 2 февруари. Но, Нетфликс нема да биде меѓу нив, бидејќи мрежата одлучи да не работи на апликацијата Vision Pro.

Сега Грег Питерс, ко-извршен директор на Нетфликс, ја објасни оваа позиција на услугата. Тој потврди дека компанијата размислува да лансира апликација за Vision Pro, но на крајот одлучи дека не вреди да се вложи труд. Питерс рече дека компанијата треба да ги користи своите ресурси на вистинските места, додавајќи дека реткоста на уредот Vision Pro значи дека едноставно не вреди да го одвои времето на компанијата за да создаде апликација. Питерс дури отиде дотаму што рече дека Vision Pro на Apple е „подскала“, што значи дека едноставно не вреди да се создаде апликација.

„Се разбира дека секогаш сме во разговори со Apple за да се обидеме да постигнеме договор, но во моментов уредот е толку спореден што не е особено релевантен за повеќето од нашите претплатници“, рече Питерс.

Нетфликс, исто така, одлучи да не ја креира својата апликација за уредите на Apple iPad, а компанијата не е сама во тоа, бидејќи и други сервиси, како Spotify и YouTube, исто така одлучија да го направат тоа.

На почеток