Македонија

Таравари по куршумот пред врата: Можеш да ме убиеш, но не можете да замолчите народ

Мафијашка порака – така лидерот на Алијанса за Албанците го толкува чинот на оставање куршум во неговиот дом. Посочува дека му е жал што неговото семејство ги преживува тешките моменти, особено неговата мајка.

„Силите на државната полиција денеска беа кај мене дома како што видовте од медиумите, бидејќи таму беше пронајден куршум кој беше испукан со јасна заканувачка мафијашка порака. Жал ми е за моето семејство и особено за мајка ми која особено лошо ја доживеа оваа ситуација. Жал ми е за оние политичари кои покажуваат дека нивниот аргумент да замолчи нечиј глас се куршуми, куршуми кои ме потсетуваат на Италија во 1992 година каде мафијата го уби познатиот судија Џовани Фалконе… Но за тоа ми е жал…тука завршува мојата тага и започнува мојата радост затоа што разбирам дека тие што ја држеа оваа земја во заложништво се во очај на загуба!“, напиша Таравари.

„Секој кој ќе остане без зборови, а му останал само куршум е во голема неволја… На кој и да го испукал тој куршум, му велам дека и да испукаш тешка артилерија, ПРОМЕНАТА ПОЧНА И НЕМА ШТО ДА СЕ ЗАПРИ! Можеш да ме убиеш, а тоа би било голема загуба за моето семејство и жал ми е што и моите деца го читаат ова…но вие би убиле само еден човек, но што ќе направите со илјадници, стотици илјади и милиони на луѓе кои веќе биле занесени?’
Не можете да замолчите, убивате, запрете народ! Ви благодарам на сите што ме поддржувате! Направи ми го срцето планина! Ја започнавте промената со мене или без мене Промената е завршена!“, додава тој.

На почеток