Македонија

Алијанса ќе бара разрешување на Меџити и министерот за информатика: Вршат уцени и притисоци

Меџити за детето со аутизам: Било врзувано само кога било опасно за себе и другите

Кадровската комисија на Алијансата за Албанците, составен од 7 члена, како единствен орган на АА за кадровски прашања, со мнозинство од 5 гласа, одлучи да му предложи на премиерот разрешување на министерот за информатичко општество и администрација и министерот за здравство, информираа од пртијата.

“Оваа одлука е донесена затоа што преку моќта на министерската функција, но без партиска позиција, двајцата министри спроведуваат дејствија кои се во спротивност со етичкиот кодекс, вклучително и уцени и притисоци врз членовите на АА и вработените, како и денешното јавно кокетирање со ВМРО-ДПМНЕ, посетувајќи го нејзиниот министер”, додаваат тие.

На почеток