Македонија

Ана Павловска Данева избрана за уставен судија

Професорката Ана Павлова Данева со 65 гласа за е избрана за уставен судија.

Таа доаѓа од Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје. Беше предложена како кандидат на СДСМ, беше пратеник и потпретседател на СДСМ.

Уставен суд подолго време работеше во нецелосен состав, а со изборот на Павлова Данева, се пополни последното празно место во Судот.

На почеток