Македонија

Алијансата на Албанците ќе го разрешува Таравари, закажан конгрес за осум дена

„Го чекавме Таравари да дојде таму каде му е местото, во ова централно Собрание, кое е највисок орган помеѓу два конкрегси. Тој не дојде. Бевме принудени од членови на централното Претседатлство, беше предолжено да се измени точката еден каде Таравари требаше да дава отчет, па беше предложено да не се зборува за тоа. Предложена беше друга точка која беше дебата за последните случувања и иницијатива за разрешување на партијата“, кажа Села.

Според него, имало неколкучасовна дебата.

„Од 108 членови на централното Собрание се гласаше, 106 гласаа за, еден против и еден глас. Како последница на оваа одлука, следната беше да се оди на Конгрес кој ќе се одржи на 18 февруари, каде ќе се одржува за иницијативата за разрешување на претседателот на партијата, поради грубо кршење на статутот на партијата“, додаде Села.

На почеток