Магазин

Дали принцезата ја уредувала и сликата на покојната кралица Елизабета?

Според фотоагенцијата „Getty Images“, има уште една фотографија за која се сомнева дека е уредена од Кејт Мидлтон, а на која е покојната кралица Елизабета. Имено, споменатата агенција навела дека фотографијата на кралицата Елизабета со нејзините внуци и правнуци е исто така дело на рацете на принцезата, а грешки има на дури 19 места.

Очигледно продолжува сагата со докторирани слики, која започна кога беше објавена слика на Кејт и нејзините деца за Денот на мајката, која, како што објавија медиумите, ја направил принцот Вилијам, а која исто така била фотошопирана. Сакајќи да го смири јавниот хаос предизвикан од спорната фотографија, Кејт Мидлтон се извини и рече дека ја „уредила“ сликата, бидејќи сака да „експериментира“.

Новооткриените недоследности на втората слика ја враќаат Кејт во центарот на вниманието и се закануваат да ги нарушат односите на кралското семејство со водечките новински и фотографски агенции.

Последната контроверзност беше предизвикана од слика објавена во април 2023 година, на која покојната кралица Елизабета е опкружена со нејзините внуци и правнуци. Палатата соопшти дека фотографијата е направена од Кејт во замокот Балморал во Шкотска неколку месеци пред смртта на кралицата, но измените доведоа до конфузија околу тоа дали сликата е всушност спој на неколку различни слики.

Недоследностите на таа фотографија ја вклучуваат неусогласеноста меѓу здолништето на кралицата и ќебето и софата на кои таа седи. Косата на принцезата Шарлот изгледа како да се дупликат, додека работ на рамото на принцот Луис е заматен и се чини дека се преклопува со позадината. Осветлувањето исто така не се совпаѓа со целокупното осветлување на сликата.

На почеток