Македонија

Тачи и Ахмети во изборна прегратка

Мендух Тачи доби виза од Централното собрание на Демократска партија на Албанците за учество во коалицијата Европски фронт предводена од Демократската унија за интеграција.

Тачи по состанокот изјави дека ДПА ќе има две добитни позиции на изборите, четврта и девета позиција во Изборната единица 6.

Според информацијата од ДПА, потпишувањето на коалицискиот договор ќе се случи во понеделник во Тетово. Договорот ќе го потпишат партиските лидери Мендух Тачи и Али Ахмети.

На почеток