Македонија

Села со еден од двата албански блока или воопшто да не учествува на изборите

Таборот на Зијадин Села во Алијанса за Албанците утре на Централно Собрание носи одлука со кого и како ќе оди на избори.

Пред себе ќе имаат два избора:заеднички настап со „Европскиот фронт“ предводен од ДУИ или со опозициската коалиција ,,Вреди“.

Проблем е партискиот печат што оневозможува самостоен. Од Коалицијата Вреди го потсетија Села дека доколку одлучи да настапи самостојно претседателот на Алијанса Таравари веднаш ги даде печатите за да се завршат кандидатските листи.

Таборот на Зијадин Села во Алијанса за Албанците утре на Централно Собрание носи одлука со кого и како ќе оди на избори.

Пред себе ќе имаат два избора:заеднички настап со „Европскиот фронт“ предводен од ДУИ или со опозициската коалиција ,,Вреди“. Села пак вели дека има опција и да не одат воопшто на избори.

Проблем е партискиот печат што оневозможува самостоен.

Таравари му вети на Села ако одлучи да настапи самостојно и да не оди со ДУИ, претседателот на Алијанса Таравари веднаш ќе ги даде печатите за кандидатските листи.

На почеток