Спорт

Новак проговори за разделбата со Иванишевиќ, а многумина изненади со своите зборови

Британски новинар се покаја за се што рекол: Новак, извини, не знам кај ми беше умот!

Новак Ѓоковиќ на прес-конференцијата по завршувањето на документарниот филм „Никола Пилиќ – Легенда“ во рамките на 71 мартовски фестивал се осврна на разделбата со Горан Иванишевиќ.

„Горан пред се е мој доживотен пријател, на моето семејство, некој кој ми е многу драг. Разделбата беше позитивна колку што може, стигна до точка на заситеност, време беше да се разделат по шест години соработка. Поминавме низ сита и сита, депортации, дисквалификации, ситуации кои никако не му беа пријатни, но тој секогаш беше тука за мене“, рече Новак.

Потоа додаде: „Мислам дека се се случи поради таквата врска. Остануваме во одлични приватни односи, но се разделивме#.

@Сè уште немам поим кој би можел да биде, не знам ни дали ќе го има“, заклучи Ѓоковиќ на изненадувачки начин за тоа кој би можел да го наследи Иванишевиќ.

На почеток