Коментари

(Видео) За спотот на СДСМ: „Кога партија која владеела осум години прави вакви видеа, значи мора да прикрие голем дел од реалноста на граѓаните

Сптот на СДСМ на кои прикажуваат изградба на улици и патишта, беше повод за коментар од професорката Мирјана Најчевска. Според нејзе, ваквата пропаганда е за да се сокрие реалноста во која живеат граѓаните на Македонија.

„Кога некоја партија која била на власт 8 години прави вакви пропагандни видеа, значи дека мора да прикрие голем дел од реалноста во која живеат граѓаните.
Граѓаните на Македонија треба и можат да имаат добар живот, европски вредности, демократски институции и владеење на правото соодветни на 21 век сега, а не да веруваат во некоја европска иднина“, напиша Најчевска.

На почеток