Свет

„Ни доаѓа да умреме, пет дена не знаеме каде ни е Данка“: Дедото на исчезнатото девојче зборуваше за стресот и болката

Милан Илиќ, дедото на исчезнатото девојче Данка (2) вели дека им снемува сили, бидејќи 5 дена нема ни трага ни глас од нивната внука.

„Ние сакаме да умреме, пет дена не знаеме каде е нашата Данка. Жена ми е болна од стрес, веќе не знаеме што да правиме!“, вели Милан Илиќ, дедото на исчезнатата Данка Илиќ (2), девојка која исчезна во вторникот во 13 часот во Бањско поле кај Бор, со мака во неговиот глас.

Одеше полека, погледот му беше замислен. Дедото на Данка Илиќ во кус разговор со новинарката „Блиц“ пред станица зборуваше за агонијата која ја доживуваат од вторникот.

„Едвај стоиме на нозе, загрижени сме за нашата внука. Сега се зборува за секакви работи, а вистинските информации ќе ги добиете од државниот врв“, изјави дедото на Данка Илиќ.

По повод агонијата низ која минува семејството на Данка Илиќ се огласи и нејзиниот вујко Стефан Драгомировиќ.

Како што велат, целото семејство на исчезнатото девојче се чувствува многу лошо.

„Шокиран сум и вознемирен, како и целото семејство“, изјави тој за „Блиц“.

Да потсетиме, тој во претходна изјава за медиумите на сослушувањето на мајката на Данка Илиќ рече дека е загрижен што Ивана толку долго ја задржуваат.

„Се тешам дека нејзините приказни се највалидни бидејќи последна ја видела Данка. Таа беше уништена и плачеше и ми рече дека не може да спие цела ноќ. И покрај се, морав да работам. Бев во рудникот. Јас и моето семејство немаме што да криеме“, рече тој.

На почеток