Македонија

Изборен штаб на Пендаровски: Дали ДПМНЕ го промениле ставот за избор на претседател во Собранието?

Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ побара од претседателскиот кандидат Стево Пендаровски одговор дали го прифаќа ултиматумот на ДУИ дека во вториот изборен круг ќе го подржат оној кандидат кој ќе се согласи претседател на државата да се избира во Собранието.

Од Изборниот штаб на Пендаровски преку соопштение одговорија:

,,Пендаровски се има изјаснето на оваа тема. Прашањето е дали ДПМНЕ го промениле ставот”?

На почеток