Македонија

(Видео) Стојанче Ангелов: Зечевиќ ми е пријател, Максим е мажиште, во Стевче гледав лидер на СДСМ, Заев со Владата имаше потфрлања

Генералот, сегашен директор на СДСМ и коалиционен партнер на ВМРО-ДПМНЕ, Стојанче Ангелов во подкастот „Претрес со Ландов“ зборуваше за односот со експремиерот Зоран Заев, за релациите со Миле Зечевиќ, но и за Максим Димитриевски и Стевче Јакимовски.

Тој посочи дека за Димитриевски смета дека е „мажиште“, за Зечевиќ рече дека му е пријател, со Заев би се консултирал за политика ако треба, а зборувајќи за Јакимовски, рече дека САД сигурно имаат причина зошто го ставиле на црната листа.

Повеќе во подкастот:

На почеток