Коментари

Се алармира за хаос на Токсикологија: Се случува деорганизација, в.д. директорката доаѓа по 4,5 часа на работа и го зголемува долгот

Преку мејл-адреса, лица кои се претставуваат како вработени во Клиниката за токсикологија, ја обвинуваат организациската директорка Бесија Иљази дека за два месеци го зголемила долгот за два милиони денари. Додаваат и дека не доаѓа на работа. Посочуваат и на други нерегуларности.

„Сакаме да ве известиме дека со назначување на В.Д организациски директор Бесија Иљази на ден пред формирање техничка влада на нашата клиника(иако не ги исполнува условите пропишани со закон за директори) се случува деорганизација, а не организација. Поточно од нејзиното назначување за помалку од два месеци долгот на клиниката го зголеми за приближно два милиони денари, со дневно работно време од 4 часа и 30 минути поточно на работа доаѓа во 10:00 часот а работното време и завршува во 14:30

Исто така клиниката нема спроведено постапка за осигурување на имот, осигурување на скапата медицинска опрема и осигурување од лекарска грешка, бидејќи в.д директорката не сака да потпише затоа што не е прифатен нејзиниот брокер за осигурување и моментално клиниката два месеци не е осигурана иако за тоа сме со закон обврзани.

Поради одбивање да потпише согласност за договор на дело за двајца дипломирани биолози,токсиколошката лабараторија веќе два месеци истата не врши валидација на издадените резултати“, велат во мејлот Вработени на ЈЗУ Клиника за токсикологија.

На почеток