Македонија

Лукаревска за ДУИ и Димитриевски

,,Сите оние кои што можеби беа незадоволни, беа лути на поранешните партиски другари, отидоа кај Максим Димитриевски. Очекувам да има соодветен број пратеници, барем една пратеничка група. Не би можела да шпекулирам дали Максим Димитриевски ќе се врати, негова е одлуката што ќе прави.”, вели заменик претседателот на СДСМ, Сања Лукаревска.

,,Одредено дрско однесување, одредени ставови кои што беа под капата на ДУИ направија соодветен пад и на нашиот рејтинг. Играњето во канцеларија на различни спортски активности навистина иритира, ова наше општество не може да го прифати тоа. Одредени ситни сегменти направија доста разорен пресврт”, вели Лукаревска.

Додава дека прифаќа критика и жали што одредени луѓе во СДСМ не прифаќаат критика.

На почеток