Македонија

Таравари се спрема да биде министер, но и да го менува македонскиот Устав: Ни треба нов!

Нема преговори на релација ВЛЕН-ВМРО-ДПМНЕ за измена на начинот за бирање на претседател на Собрание, вели Арбен Таравари кој кажа дека на Македонија и треба нов Устав.

„Се уште не, но има време, мислам дека добро би било за државата, кога ќе ги започнеме преговороите, да се отвориме дебата за промена на Уставот. Јас мислам дека на Македонија и треба нов Устав“, рече Таравари.

Прашан дали ќе биде министер за здравство, Таравари одговори: „најверојатно да“.

На почеток