Свет

Срби уапсени со дури 140 килограми дрога во Германија

По неколкумесечна работа на припадниците на Министерството за внатрешни работи, Управата за криминалистичка полиција и полицијата на германската покраина Саксонија, полицијата во Германија уапсила пет државјани на Србија и запленила 140 килограми марихуана, која ја пронашла при претрес на становите што ги користеле.

Уапсени се С.С.(37), С.В.(40), Н.М.(31), Л.А.(28) и се наоѓаат во притвор во Германија.

На почеток