Свет

Америка: Уништивме три брода на Хутите во Црвеното Море

Американските сили уништија три беспилотни површински бродови на Хутите поддржани од Иран во последните 24 часа, соопшти американската Централна команда (ЦЕНТКОМ).

Одделно, Хутите лансираа три противбродски балистички ракети во Аденскиот Залив, но нема повредени или значителна штета од американски, коалициски или трговски бродови, додаде ЦЕНТКОМ.

Централната команда на американската војска, исто така, ги отфрли како „категорично лажни“ неодамнешните тврдења за успешен напад на силите на Хутите врз носачот на авиони Двајт Ајзенхауер.

На почеток