Македонија

Мицкоски: Ветив работа за народот и тоа го остваруваме

,,Од македонскиот ветер, инвестиција во енергетиката за повеќе пари во македонскиот буџет.
Ветив работа за народот и тоа го остваруваме.
Денес објава на инвестиција од Алказар енерџи, oд околу 450 милиони евра за целосна енергетска независност на Македонија.

-струја за 100.000 македонски домаќинства од овие ветерници.
-55 ветерници што ќе произведуваат еден терават час електрична енергија или еден милион мегават часови.
-приближно 20 отсто од целокупното производство на електрична енергија во земјава.
-нови 630 вработувања.
-најголемата инвестиција во сегментот на парк со ветерници.

Инвестиции за подобар животен стандард
За тебе!
#ПОЧНУВАМЕ”, напиша Христијан Мицкоски, премиер на Република Македонија.

На почеток