Македонија

(Вo живо) Претрес на Арбен Таравари: борба за живот во болниците, тепачка за лекови, хаос за резултати – поставуваме ваши прашања

Се судри со Села, се кандидираше за претседател, беше градоначалник и министер, а сега пак се враќа во здравство. Ставовите оваа среда, во живо, ќе ги судриме со Арбен Таравари, старо-нов челник на Министерството за здравство.

🔴Зошто здравството коленичи, министрите се богатат, на Клинички е хаос, а апетитите на политичарите се зголемуваат. Кога ќе има функционални операциони сали, каков е животот во Тафталиџе, има ли надеж за здравствениот систем? Доктори стануваат политичари, а тие кои не успеваат се иселуваат..

⚡️Има ли надеж за нас? Ќе зборуваме за македонската химна, за подгревањето на национализмот, за Курти и Рама..

Ќе бараме многу одговори, на уште повеќе непоставени прашања, а ќе го прашувате и вие:

На почеток