Македонија

(Видео) Нова „борба“ за побрз влез во Грција

Гужви на граничниот премин „Богородица“ за влез во Грција има и овој викенд. За разлика од сите гранични премини, овде се чека и до еден час, за да се помине границата. Најголем број од возилата се со македонски и српски регистрации.

Се чека во неколку редици, а поради долгата колона, граѓаните чекаат и надвор од автомобилите на високите температури. Отворени се пет пунктови на МВР за проверки, односно за премин на границата.

Според АМСМ, ова е еден од двата гранични премини каде е забележана гужва од утринава. На Пелинце, Дојран, Меџитлија, Дебе Баир, Ќафасан, Делчево, Ново Село, Блаце – времето на чекање е минимално. Подолго време на чекање има и на Табановце, за влез во Србија.

На почеток