Македонија

Георгиевски се пофали дека ќе гласал на референдумот

Меѓународната заедница тотално ќе се олади, ние ќе останеме со референцата ПЈРМ (Поранешна Југословенска Република Македонија), лично не верувам дека во иднина ќе има храбри македонски политичари кои ќе влезат во ваква битка и затоа сметам дека ова е шансата што треба да се искористи, изјави поранешниот премиер Љубчо Георгиевски во интервју за Радио Слободна Европа (РСЕ) во пресрет на закажаниот рефендум на 30 септември.

Георгиевски на претстојното изјаснување гледа како на натпартиско прашање, пристап како што смета дека треба да имаат и останатите фактори во македонската политичка сцена. Во разговорот за РСЕ, меѓудругото, истакна дека ќе излезе на референдумот во недела со надеж дека иницијативата нема да пропадне.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток