Коментари

Заев: Одлуката за прекин на бременоста е право на жената кое никој не може да ѝ го одземе

Премиерот Зоран Заев вчера се огласи на Фејсбук.

– Стапи во сила новиот Закон за прекинување на бременоста. Со овој Закон, на жените им се овозможуваат комплетни, објективни и точни информации во врска со начинот на изведување на интервенцијата, а воедно се укинуваат административните бариери, односно чекање од три дена по информирањето. Одлуката за прекин на бременоста е право на жената и тоа никој не може да ѝ го одземе! Волјата на жената е на прво место, напиша тој.

Најчитани

To Top
Close