Актуелно

(ФОТО) Георгиески: Тимови на спасители на вода од охридскиот Црвен Крст се ангажирани за безбедност на капачите и посетителите на сите плажите

Тимови на спасители на вода од охридскиот Црвен Крст се ангажирани за безбедност на капачите и посетителите на сите охридски плажи кои Општина Охрид ги уреди за слободно за користење.
🏖️Почнувајќи од 13 јули тимовите на спасители секојдневно, во периодот од 11 до 19 часот вршат патролни обиколки со спасителен чамец на вода, со велосипеди или пеш на плажите во:
➡️”Горица 3″,
➡️”Свети Стефан”,
➡️”Лагадин”,
➡️”Елешец”, напиша на својот ФБ профил градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески.

📢Општина Охрид и Црвен Крст апелираат до сите посетители, корисници на капалиштата, до издавачите на пловни реквизити (педалинки, кајаци и сл.) да се придржуваат на препораките и мерките за безбедно одвивање на капење, спорт и рекреација.

На почеток