Актуелно

Арсовска им врати на директорите: Јас ви дадов понуда да дадете оставка или да ве разрешам

„Поради несоодветно работење, неиспорачување резултати и непочитување на насоките на градот Скопје, директорите добија понуда да си дадат оставка или да бидат разрешени“, вели градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска.

Ова доаѓа откако директрите на „Паркинзи-Скопје“ и „Дрисла“, дадоа оставки.

„Градот Скопје е град на сите скопјани, затоа сите носители на овие одговорни раководни функции во градот се должни да даваат отчет пред граѓаните, а не пред партиските лидери. Скопје мора да биде модерен град, град за сите скопјани“, додава таа.

На почеток