Коментари

Тасевски до Пендаровски: На која држава и се заколна дека ќе ја штитиш? Што сте бе вие? Шверцери?

После црниот петок, прогласен од синдикатите за во Собранието, усвоените Бехтел&Енка закони, следуваше брз потпис на Указите за сите 5 закони.

Претседателот Стево Пендаровски објави дека ги потпишал по консултација со своите правни експерти. Тврди дека никаде ја нема озлогласената формулација за 60-часовна работна недела и поради тоа го потпишал ова законско решение.

Актерот Сашо Тасевски објави статус на социјалните мрежи во врска со ова.

„Стево како тоа законот е противуставен ама ти ќе го потпишеш?

Значи го кршиш уставот.

Кажи чиј претседател си ти?

На која држава?

На која држава и се заколна дека ќе ја штитиш?

Што сте бе вие?

Бакали, пиљари, препродавачи… шверцери. Државава тезга ви е?

Патлиџан не продавате бе“, вели Тасевски

На почеток