Магазин

Ако го избришете вашиот профил на Threads, ќе ја избришете и профилот на Instagram

Новата апликација Threads привлекува голем број корисници, но со себе носи и необичен услов.

Апликацијата Threads, која многумина ја споменуваат како главен ривал на Twitter, за кратко време привлече голем број корисници. Седум часа по објавувањето имало повеќе од 10 милиони апликации, според Марк Цукерберг – извршен директор на Мета.

Сепак, услугата што многумина со нетрпение ја чекаа и која бара сметка на Instagram за да се најавите и да се поврзете, доаѓа со интригантна состојба: бришењето на сметката Threads ја деактивира поврзаната сметка на Instagram.

Во дополнителен документ за политиката за приватност, Мета објаснува: „Можете да го деактивирате вашиот профил на Threads во секое време, но вашиот профил на Threads може да се избрише само ако ја избришете вашата сметка на Instagram“. Мета објаснува дека причината за тоа е што профилот Threads е дел од инстаграм профилот на корисникот.

Откривањето на оваа интригантна состојба изненади многумина. Темите моментално не се достапни во Европа, така што засега нема страв за корисниците на ЕУ. Корисниците во нашата земја можат да креираат сметка на Threads бидејќи не сме дел од Европската Унија.

Досега, Threads поддржа и голем број познати брендови, меѓу кои Netflix, Amazon, NFL, Pepsi. Иако е забележлив недостаток на некои други популарни брендови, како Google, Apple или Disney.

На почеток