Македонија

(ФОТО) Во Охрид повеќе кучиња, отколку луѓе

Во центарот Охрид, на градскиот плоштад, чинарот, но и наоколу, се забележува глутница на кучиња скитници. Охриѓани велат дека во градот има повеќе кучиња отколку луѓе. За нив, ова е сериозен проблем за кој решение треба да најде локалната самоуправа.

„Можеби изгледаат безопасно, ама може да бидат сериозен проблем. Деца сами шетаат, им лаат. Ќе ги испокасаат. Никој не реагира, а тие само се множат“, вели еден од случајните минувачи.

Во Охрид, за жал, сеуште нема соодветен простор за згрижување на кучињата скитници.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток