Свет

Повторно дојави за бомби во црногорските судови: Полицијата на нозе

Државјанин на Србија уапсен во Црна Гора за наводно воено злосторство во Косово

Основниот, Вишиот и Апелациониот суд во Подгорица денеска повторно добија пријави за подметнати бомби.

„Полицијата прави се што е во нејзина надлежност, и да ја утврди вистинитоста на пријавата, односно дали има нешто, и да ги утврди фактите и околностите во врска со самата пријава, кој ја испратил“, изјавија од полицијата до Порталот Адриа ТВ од Подгорица.

Пријавите за бомби во Црна Гора особено зачестија по 2022 година, не само во судовите, туку и во образовните институции.

На почеток