fbpx
саб. Мај 23rd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Запишувањето на деца во прво одделение во основно училиште за учебната 2020/21 год. ќе се реализира во јуни 2020 год.

Согласно Уредба со законска сила за измена и дополнување на уредбата со законска сила за примена на Законот за основно образование за време на вонредна состојба и насоките од Министерството за образование и наука, запишувањето на децата во прво одделение во основно училиште за учебната 2020/2021 година ќе се реализира во месец јуни,2020 година.

фото: Општина Охрид