fbpx
нед. Мар 7th, 2021

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

7 Дена за Охрид – еве што работеа Јавните претпријатија

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески го објави седмичниот преглед на реализирани активности од страна на Локалната самоуправа.

📌 Поставен прв слој асфалт на улица „Охридска Бригада“;

📌 Поставен прв слој асфалт на крак од улица „Даме Груев“ во населбата „Христо Узунов“;

📌 Реконструкција на внатрешните ѕидови во ОСУ „Свети Климент Охридски“;

📌 Тековни активности за поставување на асфалт на улица „Прва Македонска ударна бригада“;

📌 Тековни активности за уредување на тротоарите на улица „15 Корпус“;

📌 Тековни активности за поставување на фекална канализација на улица „Абас Емин“;

📌Тековни активности за изградба на баскет игралиште во населба „Црногорци“;

📌Започна кампањата „Летувајте безбедно во време на пандемија“ за подигање на јавната свест кај туристите во Охрид, со цел да се зголеми почитувањето на мерките за заштита од Корона вирусот „Ковид 19“.

Geplaatst door Константин Георгиески – Градоначалник на Општина Охрид op Zaterdag 1 augustus 2020